Bóta Zsolt Indiai Pávagalamb és Magyar Díszposta tenyésztő weboldala
Hungary

     
Üdvözöllek


     
Nézz körbe!

     
Menü
     
Elérhetőségeim

Nem érhető el leírás a fényképhez.

3377 Szihalom

Rákóczi út 44.

Tel: 06-20-595-8922

E-mail: diszgalambok@citromail.hu

Web: www.diszgalambasz.gportal.hu

     
Felhívás

Tisztelt Galambászok!

Keresek Indiai pávagalamb és Magyar diszposta tenyésztőket kapcsolatfelvétel céljából.

Elérhető vagyok a 06-20-595-8922-es telefonszámon vagy a díszgalambok@citromail.hu e-mail címen.

     
Frissítés!

 

 

 

Új!!!

Megújult weboldalam!


Bövült a linktáram újabb linkekel!


Új képek a Kiállítások és egyéb rendezvények képeinél megtalálhatók!


Új képek a Magyar díszposta és Indiai pávagalamb galériában megtalálhatók!

 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Örülök hogy itt jártál

     
Indiai Pávagalamb Fajtaleírás

Indiai Pávagalamb

Fajtaleírás

 

Származása:

Több százéves fajta. Índiában már 1590-ben leírták. Amerikából került Németországba,ahol 1976 óta elfogadott fajta. Németországból terjedt el Európában.

Összbenyomás:

Erős, tömör, teljes testet fedő tollazattal, egyenes testtartással. Függőlegesen tartott nyak, valamint kissé tölcsérformájú nem teljesen függőlegesen tartott farok. Csúcsos vagy körkonty.

Fajtaleírás:

Fej:

Teljes egészében összhangban van a testtel, kerekített homlok, csúcsos vagy kis kagyló formájú konty.

Szemek:

Fehér fejűnél sötét, egyébként narancsszínű, gyöngy színű vagy sötét. Szemgyűrű keskeny és sima.

A színtől függően a világostól sötétig változhat.

Csőr:

Középhosszú, hússzínű a fehéreknél, sárgáknál, vöröseknél, agatak-nál, deroy-nál, pajzsosoknál, és színes farkúaknál. Csontszínű a dunok-nál, kék fakóaknál, kék fakó kovácsoltaknál, tükrösfarkúaknál, sokszínűeknél (nálunk tévesen almond), kite színűeknél és sötét arany színűeknél.

Fekete a kékeknél és feketéknél. Csőrdudor kicsi és sima.

Nyak:

Középhosszú és erős. Széles törzsből kiindulva egyenesen áll és úgy tartja a fejet, hogy a szemek   függőleges vonalban vannak a lábujjak csúcsival. A nyak nem rezeghet.

Mell:

Széles és kerekített. A szárnyív jól beépített.

Hát:

Széles, középhosszúnak mondható. Korrekt test és faroktartás esetén a nyak és farok közötti távolság kb.4 cm.

Szárnyak:

A szárnyak a farok alatt helyezkednek el, nem súrolhatja a földet.

Farok:

Nagy és hézagmentes, az egyenestől kissé hátrafelé dől kissé tölcsér alakú. Kb. háromnegyed ív nagyságú. A farok 4-5 cm-rel magasabb a fejnél. A támasztó párnatollak stabilak, majdnem függőlegesen állnak.

Lábak:

Középhosszúak, az újak teljesen a földön állnak. Rövid lábtollak keselyű tollakkal. A lábujjak takartak.

Keselyűtollak:

Simák, nem gyengék. Különleges faroktollak.

Színek:

Fehér, fekete, dun (ez tulajdonképpen sötétbarna), vörös, kék fekete szalagos vagy nem szalagos, kékkovácsolt, kékfakó sötét szalaggal vagy szalag nélkül, kékfakó kovácsolt, milky, sokszínű (mi tévesen almondnak mondjuk), kite (a németek is az angol nevezést vették át), golddun, sárga agata, vörös agata, deroy.

Tükrösfarkú: fekete, vörös , sárga ,kék

Színesfarkú: fekete, vörös, sárga, kék

Fehérfarkú: fekete, dun, vörös, sárga,  kék fekete szalagos vagy nem szalagos, kékkovácsolt, kékfakó sötét szalaggal vagy szalag nélkül, kékfakó kovácsolt.

Pajzsos: fekete, dun, vörös, sárga,  kék fekete szalagos vagy nem szalagos, kékkovácsolt, kékfakó sötét szalaggal vagy szalag nélkül, kékfakó kovácsolt, milky.

Tarka: fekete, dun, vörös, sárga,  kék fekete szalagos vagy nem szalagos, kékkovácsolt, kékfakó sötét szalaggal vagy szalag nélkül, kékfakó kovácsolt, milky.

Színek és mintázatok:

Minden szín egyenletes, telített, illetve tiszta.

Sokszínű: krém illetve mandulaszín alapon egyenletesen szétosztva foltok és tollak különböző színekben. A szárny és farok lehet krémszíntől fehéresig fekete illetve  mandulaszínű foltokkal illetve csíkokkal. A mintázatok az idősebb tojóknál halványabbak, mind a hímeknél.

Kite: szín sötétfekete több vagy kevesebb erős bronzlakk a nyakon és a mellen. Bronzlerakódás a szárnyon és a farkon.

Aranydun: alapszín sötétbarna gyengén sárga beütés a mellen továbbá a hasi tollakon is. A szálló és a legyezőtollak sárgásak.

Agate:egyszínű több kevesebb nem határozott fehér tollak a szárnyban ez követelmény. Szárnyaknak színesnek kell lenni, a tollgerincek fehérrel átfutottak.

Deroy: alapszíne narancssárga mahagóni színnel spriccelt vagy mahagóni foltok, alkalomadtán több kevesebb fehér beütéssel. Az evező és legyezőtollak többnyire világosan színezettek.

Tükrösfarkú: széles fehér farokcsík érvényesül.

Színesfarkú: fehér test színes farok.

Fehérfarkú: test színes farok és farokpárna fehér.

Pajzsos:7-12 evezőtoll fehér.

Tarka: fehér alapon foltmintázatok lehetőleg arányosan elosztva kb.50-50%-ban. Az a galamb amelyik egy pár fehér tollat tartalmaz nem tekinthető tarka tollazatnak. 

Súlyos hibák:

Nagyon kicsi vagy nagyon nagy test, magasan hordott mell. Hátravetett fej, rezgő nyak. Lógó, túl tölcséres, háztető formájú farok. Kevesebb mint háromnegyed köríves, lukas farok, éltoll a farokban, meztelen lábujjak, nagy lábtollak, durva szín és mintázat hibák.

Bírálat

Összbenyomás, test-forma -tartás és -nagyság; farok-forma -tartás és -nagyság; nyak és fejpontok; állás és lábtollak, szín és mintázat.

Gyűrűnagyság: 10mm

 

Zsolt Bóta fényképe.

 

     
Hungary

     
Üdvözöllek


     
Nézz körbe!

     
Motto

Minden galamb szép,

legfeljebb nem mindenkinek.

     
Óra
     
Számláló
Indulás: 2008-04-10
     
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
     
Névnapok

     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Monori börze 2018

Március 11

Április 8

Május 13

Augusztus 12

Szeptember 9

Október 14

     
Weblap fordító
     
Örülök hogy itt jártál

     

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME